Craywinckelhof in Lubbeek; gecheckt en (rolstoel-)goedgekeurd!

Terrasjes doen … nieuwe horeca-zaken ontdekken … Het blijft echt mijn grootste hobby!

Op tv zag ik al eens een overzicht via een webcam van Craywinckelhof in Lubbeek, een vierkantshoeve met een ruim terras. Met mooi weer zou het hier wel zalig vertoeven zijn! En omdat vriendin Kristel er al een tijdje werkte, wilde ik toch echt wel eens gaan kijken. Terras-maatje Mario zei geen ‘neen’ toen ik hem mee vroeg! 😉

Daar aangekomen zag ik al een eerste opvallend pluspunt! De parkeerplaats was netjes gebetonneerd en in de ruime inkom naar de binnenplaats lagen platte klinkers waar je probleemloos en zonder ‘gerammel’ over kon rijden. Wat een tof begin!

Op de binnenkoer lagen kasseien, maar deze waren best ‘rolbaar’.

We begonnen onze ‘verkenning’ met een Ierse koffie voor Mario en voor mij een Franse koffie. Maar de sinaasappellikeur was niet mijn dada, dus een tweede werd een gewone simpele koffie voor mij … 🙂

Intussen zag ik Maria op en af lopen, en het leek me wel alsof ze hier ’thuis’ was. Op een momentje dat ze even geen klanten verder hielp, sprak ik haar aan en stelde ik mezelf voor. Zij was hier idd ‘kind aan huis’ en vertelde dat ze vijf kamers hadden waarvan 2 toegankelijk en een vakantiehuis. Maar deze laatste was niet geschikt voor rollers omdat de slaapkamers boven waren.

Maar ze stelde voor dat ze Matijs naar mij zou sturen. Hij was degene die zich bezighield met dit gedeelte van de zaak.

Door de drukte heb ik een tijdje moeten wachten. Maar dit was geen enkel probleem! Het mooie weer en de fijne gezellige sfeer op het terras was echt wel zalig! De weergoden waren ons erg goed gezind, want de voorspellingen eerder die dag waren heel anders.

Nadat ik me had voorgesteld en uitgelegd had wat mijn bedoeling was, mocht ik Matijs volgen en via een klein hellend vlakje kon ik de receptieruimte zonder probleem binnen rollen.

Eén van de twee toegankelijke kamers was vrij en ik kon via de bredere deur heel makkelijk binnen in een ruime, fijn aanvoelende kamer. Hij vertelde dat hier regelmatig een koppel blijft logeren met een zoon in een rolstoel. Dan werd er een bed bij gezet op de kamer, ruimte was er genoeg!

Met een tillift zou je makkelijk onder het bed kunnen, en de overgang naar de badkamer was naadloos.
In de badkamer zag ik een onderrijdbare wastafel, waar ook een krukje klaarstond om eventueel in de instapdouche te gebruiken. Goed voorzien! Toiletbeugels (al was het maar eentje) ontbraken maar er was wel ruimte om met een tillift te manoeuvreren.

Ik zag me hier best wel eens logeren! 🙂

Nadat we de kamer gezien hadden leidde Matijs me naar de taverne zelf, die ik ook weer probleemloos kon inrollen via een verplaatsbare helling. De erg mooie zaak heeft een prima toegankelijk en aangepast toilet. Fijn!

Ik bedankte Matijs hartelijk voor de rondleiding en we sloten onze terrasnamiddag af met een lekker etentje.

Pasta van de chef voor Mario en gepaneerde visreepjes met citroen en verse citroensaus voor mij. Lekker! 😉

Conclusie.

Craywinckelhof ligt zeer rustig tussen de weilanden en de hele setting vind ik echt wel mooi. Het personeel in de bistro is erg vriendelijk en behulpzaam. Ik zou dit zeker aanraden voor mensen wiens partner of kind bvb in Gasthuisberg moet verblijven. Je bent er op 20 minuutjes rijden.
Je kan ook de brouwerij bezoeken, maar hier is enkel het gelijkvloers bereikbaar. Het brouwerijgedeelte bevindt zich in de kelder waar je enkel via trappen naar toe kan. Ik zou het dus bij proeven houden! 😉

Voor (rolstoel-)fietsers en/of scooters is dit ook een ideale tussenstop!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top