De reis is de bestemming …

Met een mobilhome … ‘wandelen met de auto’ xxxl.

Een drietal jaar geleden heb ik een halve dag gevuld met het bekijken en bewonderen van mobilhomes bij Dicar in Geel.
Je hebt er in allerlei maten, modellen en prijsklassen. Sommigen lijken een kamertje op wielen, en anderen zijn dan weer bijna kleine huizen met zelfs een ‘garage’ waar mijn scootmobieltje én mijn rolstoel met fietsje in zou passen!
Ik vind het vooral erg knap hoe praktisch deze allemaal zijn ingericht. In een zeer beperkte ruimte toch heel veel kwijt krijgen, het is een kunst!

Foto’s komen van de website van Dicar.

In mijn blog over onze roadtrip door Duitsland naar Polen kon je al lezen over wat je zoal onderweg allemaal kan beleven … 😀
Het vermoeiende hiervan vond ik het wennen aan telkens een ander bed op al onze bestemmingen. Met een mobilhome neem je je bed overal mee naar toe, geen gesleur met koffers, geen in- en uitcheckgedoe … Heerlijk toch!

Er bestaan zelfs volledig rolstoeltoegankelijk mobilhomes. De Amerikaan Cory Lee mocht begin dit jaar een luxe-uitvoering uittesten en was hier uitermate tevreden over!
Over prijzen hiervan zwijgen we best … 😉

Voor mij zou een tour met De Columbus ook al de max zijn! Het hoeft daarom niet naar verre oorden te gaan, kortbij kan je ook al hele mooie plekjes zien. De kunst is gewoon om je ogen de kost te geven waar je ook bent. Zoals toen in onze Ardennen bvb.

Ik wil wel eens richting Denemarken, of de champagnestreek in Frankrijk, of Kroatië, of naar Hongarije … Keuzes te over! Gewoon al dan niet met een plan, en zien waar onze neus ons brengt.

Er zélf mee rijden zit er voor mij niet in denk ik. Met mijn 150m en dus korte benen is dit voor mij niet weg gelegd, en als toch … Ik zou het niet durven … Zo’n mobilhome is me te groot en gezien mijn hopeloze inschattingsvermogen laat ik het liever aan een ander over … 😉

Als jullie ervaringen hebben met (aangepaste) mobilhomes, lees ik het graag! Ik ben echt wel benieuwd!

8 Comments

  1. Jo

    Met mijn rolstoelgebruikende echtgenote ben ik 11 jaar op vakantie geweest naar Kroatië. De eerste keer op hotel, dan een paar jaar in privé-accommodatie die niet altijd aangepast was en na een jaar of 4 hebben we een vouwwagen gekocht.
    Mijn vrouw had een elektrische rolstoel die in de hoogte kon dus in bed geraken in de vouwwagen was geen probleem. En de sanitairgebouwen op de campings waren wél aangepast.
    Naast de elektrische rolstoel ging ook altijd de manuele mee, die was voor restaurantbezoek en zo dikwijls wel handiger.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top