Chinees Nieuwjaar in Siam Mall.

Op 25 januari begint het Chinese Nieuwjaar. In Aziatische landen is het Chinese Nieuwjaar een belangrijke feestdag; het is een lentefeest en wordt gezien als een nieuw begin. Men koopt nieuwe kleren, gaat naar de kapper, schulden worden afbetaald en het huis wordt schoongemaakt. Op straat zijn grote optochten, met draken- en leeuwendansen.

Via de Facebookgroup Tenerife voor Nederlandstaligen zag ik dat er een evenement zou doorgaan in Siam Mall en gezien mijn interesse voor horoscopen en dergelijke leek me dit wel interessant om te gaan bekijken.

Het hele shopping center is rolstoeltoegankelijk en op de drie verdiepen is er een toegankelijk en aangepast toilet.

Er rijden gratis Siam Mall-bussen vanaf allerlei stopplaatsen, maar deze zijn niet toegankelijk. Als roller ben je dus verplicht om ofwel een taxi te nemen ofwel een Titsa-bus. Te betalen weliswaar. Jammer. Toen ik dit aankaartte bij de infostand van Siam Mall werd me verteld dat dit een meermaals aangehaald punt was maar voorlopig nog niks mee gedaan werd tot hun grote spijt.

Dus nam ik de bus aan hotel Columbus en amper 5 minuten later kon ik afstappen aan halte ‘Siam’ aan 1,15€ met mijn Titsa-buskaart.

Zoals zo dikwijls was ik er te vroeg, een onhebbelijke gewoonte van mij 🙂 , maar ik wilde vooral de drukte voor zijn. En dat was een vergissing want het was er nog zéér kalm om 10.30u en er bleek ook maar één standje te zijn dat om 11u begon. Ik had dus meerdere standjes en workshops verwacht zoals stond aangegeven op de affiche.

De enige workshop was er eentje voor kids. Zij konden hier oefenen om Chinese letters te maken met speciale pennen en met veel geduld … 🙂 .

Het hele festival-gebeuren begon pas tegen 16.30u waar de kinderen mochten beginnen met dansen met ‘draken’ en leeuwenkoppen. Optredens van kinderen in specifieke klederdrachten waren erg schattig om te zien, en ook hun vechtsporten werden met veel animo vertoond.

Het jammere was dat het allemaal erg chaotisch verliep, er was duidelijk geen generale repetitie geweest want niemand wist voor en na een show waarop of waaraan 🙂 . Maar ach, ik had een leuke dag want heb ook nog een aantal soldenkoopjes kunnen doen! 😉

2020 is het Chinese jaar van de rat. Wat dit juist inhoudt laat ik aan jullie over om op te zoeken 😉 . Zelf ben ik een draak met element ‘hout’. Meer hierover lees je hier. Of het écht allemaal klopt laat ik in het midden … 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top