Bezochte plaatsen in het buitenland

Vliegen naar USA en cruisen naar de Oostelijke Caraïben, deel 2.

Celebrity Equinox _ Miami _ André Velho Cabral

Voor deel 1, klik even hier.

Tegen 12u had ik onze taxi gereserveerd om dan naar ons schip te vertrekken. Gelukkig deed ik dit ruim op tijd want dit bleek niet zo simpel te zijn. Na een uur en 5 taxi-centrales gebeld te hebben kwam er dan toch eindelijk iemand op dagen. De hotelmanager was razend en heeft echt alles gedaan om het ons naar onze zin te maken, al kon hij hier zelf niks aan doen. Opnieuw een bewijs dat behulpzaamheid hier zéér hoog in het Amerikaanse vaandel staat.

Ojee … een cruiseschip is groot …

Tien minuutjes rijden later komen we aan in de haven van Fort Lauderdale waar ik van ver een eerste blik op het schip kan werpen. En ik verschiet danig … zo groot … zo ongelooflijk hoog …


Ik voel het bloed effe uit mijn gezicht trekken en denk ‘Ik durf niet meer, ik ga niet mee … dit gaat zinken …’.
Titanic-toestanden sneren door mijn hoofd maar ik herpak me en houd me stoer al ziet Lia wel dat ik me even heel ‘klein’ voel 😉 . De taxi-chauffeur zet ons af en brengt ons naar een assistent die ons zal begeleiden tot in het schip. Ook hier weer vriendelijkheid troef, de hoop papieren worden vlotjes in orde gebracht en we zijn eigenlijk sneller in onze hut dan we verwachtten. Opnieuw verloopt met behulp van de assistentie alles veel vlotter. Een beperking hebben heeft zo ook zijn voordelen 😉 .

Wauw wat een service!

Onze eerste indruk van ‘onze’ Celebrity Equinox is eentje van ‘wauw’ … Zo mooi, zo netjes en proper, zo’n sjiek interieur … Dit is wel een beetje meer dan ‘the love boat’ op tv vroeger 🙂 . Onze hut is ook vrij ruim, we hebben een deur die met behulp van een knop automatisch open gaat, onze badkamerdeur is breder dan de gewone deurtjes in andere hutten, redelijk ruime badkamer en inloopdouche. Er loopt een reling over elke muur van de badkamer, en achteraf gebleken is dit wel nodig 😉 . Ook hier weer een erg ruim bed, blijkt iets typisch Amerikaans te zijn leren we later 😉 .
Elke hut krijgt ook een ‘persoonlijke assistent’.
Als we vragen hebben, of er is een probleem kunnen we ten allen tijde bij hem terecht. En later blijkt dit ook echt te werken. De service is enorm!
Het hele schip is zeer toegankelijk, er ligt wel bijna overal tapijt wat soms moeilijk is om (manueel) over te rijden, maar op alle openbare plaatsen gaan deuren automatisch open, ook in het binnenzwembad en de sauna is een tillift en word je zonder enige moeite in en uit het water geholpen.

Het is ook opvallend hoeveel mensen met een beperking cruisen. Blijkbaar nét omdat het hier allemaal zo makkelijk en vlotjes loopt, en ook … de vriendelijkheid van het personeel is niet te evenaren!

Mogelijkheden te over.

Na twee zee-dagen hebben we intussen ook kennis gemaakt met de mensen die instaan voor de excursies aan land. Ook hier weer super behulpzaam en altijd bereid om bij te leren. We spreken met hun af wat er voor mij kan en wat ik wil zien/doen, en zij zoeken persoonlijk uit wat de mogelijkheden zijn.

Onze excursies.

Dag 1: Saint Thomas: We kiezen hier voor de ‘Easy Tour’ omdat dit eiland nogal bergachtig is. De taxi staat buiten klaar voor ons, en de tour over het eiland is prachtig met een tussenstop op de bergtop met een bezoekje aan de Banana Daiquiri Shop.

Dag 2: Saint Kitts: Ook hier kiezen we voor de ‘Easy Tour’. We krijgen veel uitleg en rijden het hele eiland rond. Tof! Het bezoek aan Caribelle’s batikwinkeltje is écht de moeite!

Dag 3: Barbados: Hier ga ik de uitdaging aan om met de Tiami Five Star Catamaran mee te gaan om schildpadden te spotten én de Atlantische oceaan in te gaan. Dit wordt een ervaring om nooit meer te vergeten! Het feit dat ik niet kan zwemmen en zéér lastig ‘stap’ op die (wiebelende) catamaran is voor deze mensen geen enkel probleem. Zij bezorgen mij écht de belevenis van mijn leven!

Dag 4: Dominica: Er wordt ons de aangepaste tour rond Dominica en door het regenwoud aangeraden en ook dit is weer een topper! De wandeling in het regenwoud is voor mij maar een stukje te doen, maar ik word leuk opgevangen met een ananas-rum drankje!

Dag 5: Sint Maarten: bezoek aan de vlindertuin en Marigot. De vlindertuin vind ik spectaculair, al is deze niet toegankelijk voor bredere rolstoelen vanwege de vrij smalle paadjes. Na de tour in Marigot worden we afgezet aan de haven in Sint Maarten en op het terras van de ‘Greenhouse’ eet ik de lekkerste krab ooit aan een spotprijs !

Al deze eilanden zijn echt droomeilanden … en ik weet nu al … deze hele trip is onvergetelijk!

We hebben dan nog twee zee-dagen waarin we ons echt niet vervelen, er is zoveel te doen op het schip, en dan moeten we onverbiddelijk de taxi terug naar de luchthaven nemen en naar huis vliegen.

Een onvergetelijke ervaring!

Een cruise is effectief de meest aangepaste manier om te reizen, al neem je best wel iemand mee die jou kan assisteren indien nodig. Het personeel is supervriendelijk en behulpzaam, maar je kan van hun geen constante hulp verwachten.
Het is geen goedkope manier van reizen. Ik betaalde voor alles (taxi van en naar luchthaven, vluchten, hotel met ontbijt, 10 dagen cruise all in, 5 eilandbezoeken) 3200€, maar het was voor mij elke euro dubbel en dik waard!

Fotootjes zien?

Kijk en kwijl 🙂 in mijn fotogalerij nr. 3! 🙂

Linken van en naar …

Hotel Hyatt Regency Pier 66 : http://www.booking.com/hotel/us/hyatt-regency-pier-sixty-six.nl.html
Celebrity Equinox virtuele tour : https://www.youtube.com/watch?v=lDC30kCborM
Saint Thomas Montain Top : http://www.tripadvisor.nl/Attraction_Review-g147404-d147722-Reviews-Moun…
Saint Kitts : http://www.tripadvisor.nl/Tourism-g147374-St_Kitts_St_Kitts_and_Nevis-Va…
Caribelle’s batikwinkeltje : http://www.tripadvisor.nl/ShowUserReviews-g147375-d2645837-r157854647-Ca…
Barbados : http://www.tripadvisor.nl/Attraction_Review-g147263-d278956-Reviews-Tiam…
Dominica : http://www.tripadvisor.nl/Tourism-g147281-Dominica-Vacations.html
Sint Maarten : http://www.tripadvisor.nl/Tourism-g1606588-Sint_Maarten_St_Maarten_St_Ma…
Vlindertuin Sint Maarten : http://www.thebutterflyfarm.com/
Greenhouse : http://www.tripadvisor.nl/Restaurant_Review-g147347-d1046546-Reviews-The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.