Een vernieuwd HasHotel in Hasselt. Check ✓.

Van de circa 30 hotels die Hasselt rijk is, bezocht ik het vernieuwde HasHotel op de kleine ring in het centrum en op 350m van de Grote Markt. ‘Op goed geluk’ ging ik er binnen omdat ik hiervoor liefst geen afspraken maak en zo spontaan mogelijk wil ontvangen worden.

De inkom was helemaal veranderd waardoor ik eventjes moest zoeken naar de receptie. Via het hellend vlak kwam ik aan de lift en daar kwam Saskia me te hulp. Zij begeleidde me naar het eerste verdiep, naar het onthaal.
In de lift stelde ik me voor als reisblogster en zei dat ik graag het vernieuwde hotel wilde checken op toegankelijkheid. Saskia bleek de verantwoordelijke van het hotel te zijn, dus ik had direct de juiste persoon voor mij. Toeval bestaat niet … 🙂

Hun aangepaste kamer was vrij en Saskia was onmiddellijk bereid om me deze te laten zien.

Bij het binnenkomen ontsnapte me al onmiddellijk een ‘wauw’!
De kamer was erg ruim, de kleuren heel warm en er lag enkel (laagpolig) tapijt onder het bed. Goed zo!


Links was er een lange onderrijdbare tafel/bureauruimte en in het midden stond het mooie bed op pootjes. Een tillift kan hier rondom onder het bed gebruikt worden. Ideaal!


De overgang naar de zeer ruime badkamer was drempelloos. Weer een pluspunt! De inloopdouche heeft een zee van ruimte.

Hier gaf ik de tip om een legplankje te voorzien, en een stoeltje met best ook een antislipmatje.
Het toilet werd ook zodanig geplaatst dat er genoeg ruimte was om een transfer te doen. De beugels waren besteld, maar door coronatoestanden was hier vertraging.

Het voelde heel aangenaam om te merken hoe Saskia echt open stond voor mijn advies en tips.

Het terrasje is door een traptrede niet toegankelijk, maar naar mijn gevoel maakte de ruimte in de kamer en badkamer echt wel alles goed!

De kortst bijzijnde parking is de ondergrondse TT-Parking, op 50m om het hoekje, met een inrijhoogte van 185cm. Er zijn 3 blauwe parkeerplaatsen in de Capucienenstraat op 210m afstand waar je met een blauwe kaart gratis kan parkeren of een grote (gratis) parkeerplaats op 1.3km wandelen.

Conclusie.

Ik werd heel vriendelijk onthaald door Saskia en het koffietje van de zaak achteraf was ook érg lekker! 🙂
Ik hoop dat ze ook van deze kamer ook publiciteit zullen maken op hun website en Facebook want deze is echt een aanrader als je als roller Hasselt wil bezoeken!

Met dank aan Saskia Beckers voor de hoofdingsafbeelding.

3 Comments

 1. Dank je Nadine voor het spontaan bezoekje.
  We hebben weer wat bijgeleerd, je kwam als geroepen.
  Blij te horen dat we op vele punten goed scoren, nu nog de beugel aan de toiletten – dat duurt eeuwen om een zwarte vast te krijgen precies?? – maar ok, we gaan ervoor.
  Dat rekje komt er ook zeker en ik heb begrepen dat een stoeltje in de douche ook handig kan zijn. Check!
  Het was heel erg leuk je te mogen ontvangen en zoals je weet.. je bent altijd welkom!
  Groetjes, Saskia

 2. Pingback: Dreamwheeler erg opgetogen over toegankelijkheid van vernieuwd HasHotel Hasselt – de smaak van de horeca

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top