Een rolstoeltoegankelijke mini-cruise naar Kristiansand. (deel 1)

In 2015 maakte ik één van mijn dromen waar; een grote cruise maken naar warme oorden.
Vlak daarna wist ik al héél zeker: dit doe ik ooit opnieuw! Voor mij was dit de meest praktische manier om te reizen, en met de toenmalige rederij was echt alles tot in de puntjes geregeld. Heerlijk!

Op een dag in augustus, al scrollend en prullend op mijn gsm, beland ik op de Social Deal-site terecht waar een mini-cruise naar Noorwegen wordt aangeboden aan een spotprijsje voor twee personen.
Noorwegen lijkt me een pràchtig land qua natuur, landschappen en uitzichten … Maar ik link dit ook aan koude temperaturen, sneeuw, ijs …
Brrr … de gedachte alleen al …

Maar! Ik bedenk me dat – als ik ooit met mijn vriend op een deftige cruise wil gaan – ik hem toch rustig zal moeten ‘voorbereiden’. Ik heb namelijk geen idee of hij wel ‘zeebenen’ heeft en ik weet dat hij nog niet zo héél veel reiservaring heeft.
Komt daarbij dat hij kortelings jarig is en ik dit een ideaal verjaardagscadeau vind.

Vooraleer ik boek wil ik eerst weten hoe toegankelijk de cruiseferrry MS Romantika écht is en ik mail naar de rederij met vraag om info en foto’s. Vrij snel krijg ik duidelijk antwoord, mét foto’s en wordt mijn gevoel redelijk gerustgesteld.
Ook mijn vragen in verband met mijn scootmobieltje worden netjes beantwoord en ook op dat vlak kan ik gerust vertrekken.
De foto’s geven mij een kaal en saai beeld van de aangepaste hut, maar opnieuw denk ik dat ik voor dit geld geen luxe of veel ‘aankleding’ moet verwachten.
Nét in die periode vertelt ook iemand in de Rollersgroep op Facebook over haar ervaring met deze mini-cruise. Zij is degene die me volledig op mijn gemak stelt!

Ik twijfel dus niet langer en boek, goed beseffend dat dit qua kwaliteit en aanbod niet te vergelijken zal zijn met mijn 5 sterren-cruise van toen. Aan deze prijs is dit appelen met peren vergelijken: 138€ voor de cruise, 2 x ontbijt aan 15€ en 2 x avondmaal aan 35€ in vergelijking met prijzen die ik toen betaalde …
Bert bereid ik stilaan voor door allerhande tips te geven, zonder iets écht te verklappen. Leuk! ?

We vertrekken …

… tegen 08u richting Eemshaven in het noorden van Nederland. Een tripje van meer dan 4u maar met vooral autosnelwegen. In Eemshaven zelf is het even uitkijken waar we juist moeten zijn, want dit blijkt een vrij grote haven te zijn. We volgen op goed geluk een kleine bestelwagen voor ons en we komen (gelukkig ?) aan de juiste check-in aan.
Hier moeten we onze qr-code laten zien de we via de boeking gemaild kregen, en daar worden we dan heel vriendelijk geholpen en verder gestuurd naar de ‘lange termijn parkeerplaats’. Deze blijkt vlakbij de ingang van de cruiseferry te zijn! Hoe makkelijk is dit!

Tegen dat we onze auto geparkeerd hebben, uitgestapt zijn en onze koffers gepakt hebben staat er al een soort golfkarretje klaar … mét een oprijplaat! Kijk eens aan! Zo leuk!

Met dit golfkarretje worden we naar het verzamelpunt gebracht. Dit is een grote terminal waar je ook wat te drinken en wat te knabbelen kan bestellen, waar er ook een aangepast toilet voorzien is en waar we nog ongeveer 1,5 uur wachten tot we het schip op kunnen.

Zoals je kan zien op de foto’s is het in deze ruimte niet echt warm en ik ben dan ook blij als onze wachttijd voorbij is en we met het golfkarretje naar het schip kunnen!

Inchecken! Of niet …

Wij volgen netjes de lopende mensen en worden naar de lift geleid. Stappers kunnen daar de trappen nemen … en wij … worden tegen gehouden door een medewerker.
Omdat mijn scootie een batterij heeft, wordt deze niet toegelaten op het schip en moet ik deze in het ruim laten en mag ik een rolstoel van hun lenen.

Ik dacht het niet …

Of we uiteindelijk tóch mee mogen varen en of Bert zeebenen heeft, lees je in deel 2 van mijn cruise-blog!

4 Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top