Op stap om nieuwe zomerlocaties te checken op rolstoeltoegankelijkheid!

Enkele weken geleden was ik nog eens op stap om enkele zomerlocaties, zoals bvb een pop-up bar, te checken op rolstoeltoegankelijkheid.
Een kort overzichtje!

Alice’s Garden.

Ik had over deze pop up-bar al ergens diagonaal wat gelezen, en tijdens een wandeling op een vroege namiddag in het Molenvijverpark in Genk kwamen we hier op uit. Op dat tijdstip was het nog erg rustig, waardoor ik overal goed kon manoeuvreren met mijn scootie en dus meerdere keren ‘wauw’ en ‘ohhhh zo mooi’ zei. Ik waande me heel even terug op Tomorrowland qua sfeer en uitstraling!

De zaak is via een hellend vlak te bereiken en vlakbij in het witte huisje is er ook een aangepast toilet. De uitbaters van Alice’s Garden hebben een overeenkomst met Stad Genk dat dit gedurende de openingsuren van de bar, ook geopend zal zijn. Zo tof!
Foto’s (behalve van het witte huisje) komen van Google.

Waterfront Beachbar.

Deze zomerbar ligt aan het Albertkanaal, op een kleine 10 minuten (rolstoel-)fietsen van mijn stulpje.
Ik had op voorhand een Messengerberichtje gestuurd naar deze zaak met de vraag hoe rolstoeltoegankelijk de zaak was, en ik kreeg vrij snel antwoord met foto’s.
De inkom was bereikbaar via een hellend vlak (duidelijk op foto) en hun toiletten zouden ook via een hellend vlak bereikbaar zijn (geen foto).
Ok, mijn nieuwsgierigheid was gewekt! 😉

Via een nagelnieuw aangelegd fietspad staken we het water over en raakten we moeiteloos bij deze locatie.
Er lag idd een houten hellend vlak, maar de oprijkant lag in het zand, waardoor het met mijn voorwieltje erg lastig was om erop te raken. Hmmm … hier was een beetje werk aan de winkel dus …

Na een fris drankje was de volgende stap: checken van het toilet!

Hiervoor moest ik terug naar buiten, en het hoekje om naast de zaak over een kiezelpaadje. Tot daar alles ok.
Maar.
Er was idd een hellend vlak. Echter … de inkom naar de toiletblok was veel te smal én er hing een vuilbak in de weg waardoor je amper kon indraaien. De drie toiletten waren dan zelf ook erg smal en van beugels was er geen sprake.
De barbediende met wie ik blijkbaar gemaild had, zag wat het probleem was en begreep de situatie ten volle. Een telefoontje met haar baas met mijn voorstel om een ToiToi- of Dixitoilet te plaatsen bleek achteraf niets op te brengen, tenzij ik de kosten hiervoor zelf zou dragen … 🙄

Op mijn persoonlijke mail naar de uitbater van de zaak, 2 maanden geleden en waarin ik de pijnpuntjes en mijn voorstellen beschreef

Hallo,

Vandaag ben ik op de locatie geweest en heb twee puntjes:

 1. Om de zaak binnen te rollen is het hellend vlak nét te hoog omdat er een zandlaag voor ligt. De voorwieltjes van een rolstoel rijden zich hier volledig in vast.
 2. Jullie toilet heeft idd een hellend vlak, maar de deur is veel te smal en een rolstoel komt onmogelijk gedraaid, mee door de vuilbak die aan de muur hangt. Maar het gangetje is ook véél te smal dus met of zonder vuilbak … het toilet gebruiken is geen optie.

Deze locatie is écht top, en eens binnen idd volledig rolstoel-toegankelijk!
Ik zou daarom op vrijdag 30 juni graag mijn feestje (er zal ook gegeten worden, ongeveer 15 personen vanaf 16u) bij jullie organiseren maar dit kan niet als deze twee puntjes niet aangepast zouden worden.


Mijn voorstel:

 1. Een bijkomend plankje (tot in het grasveld) aan de inkom zou het veel makkelijker maken om rollers te laten binnen komen.
 2. Het huren van een mobiele rolstoelwc (ToiToi/Dixie) zou een absolute meerwaarde zijn.

Zijn jullie hiertoe bereid?
Ik hoop echt op een positieve reactie. Temeer omdat dit de zaak ook toegankelijker maakt naar bvb tijdelijk minder mobielen, mensen met een kinderwagen, enz.

Groetjes,

Nadine.

… kreeg ik tot op vandaag nog geen reactie.

Helaas voor mij een bewijs van (nog) niet willen open staan voor inclusie. Misschien houden ze hier volgend jaar wél rekening mee …

Foto’s komen van hun Facebook.

The White Oak

Via Social Deal kwam ik op deze site. De inrichting en stijl waren volledig naar mijn smaak en dus mailde ik met mijn vraag rond rolstoeltoegankelijkheid.
Dezelfde dag kreeg ik nog het antwoord dat hun wellnesscomplex beneden volledig toegankelijk is. Er zou ook een bovenverdieping zijn, maar enkel via een trap bereikbaar. Hier zouden 2 rustruimtes, een stoomcabine, een sauna 90°, en een bubbelbad zijn, maar deze zouden eveneens op de benedenverdieping aanwezig zijn.

Het feit dat er zo snel en vooral eeriljk gereageerd werd, triggerde me enorm en niet veel later verzilverde ik onze voucher! 😉

Vanuit Hasselt was het een drie kwartier rijden om op de ruime beklinkerde terras te komen. Het gebouw zag er van buitenaf erg veel belovend uit en het gevoel bij binnenkomen bevestigde dit nog eens.

We werden erg vriendelijk ontvangen door twee receptionistes die ons gelijk wegwijs maakten in hun nieuwe complex. In plaats van de trap naar boven, werden we door een (erg smalle) gang naar de vergaderruimte geleid waar we ons konden omkleden. (Bij een volgende bezoek zouden we door de leveranciers-ingang binnen kunnen, zo vermeden we twee hoeken.)

De deur naar de vergaderzaal was voor mijn scootie nét breed genoeg, dus iemand met een standaard rolstoel zou hier een probleem hebben. Er werd toegegeven dat er bij de bouw van dit complex geen rekening werd gehouden met rollers … een gemiste kans … maar de rest zou wel mogelijk zijn!

En zo bleek ook!
Eens binnen in de wellness zijn er geen niveauverschillen en kan je vlot binnen en buiten rollen.

Het zwembad heeft vrij hoge traptreden met een reling. Er in stappen ging voor mij, eruit raken was niet zo makkelijk. Gelukkig had ik de sterke handen van mijn vriend waardoor heel veel wél lukt! 💖
De sauna’s hebben een opstapje om binnen te raken.
De jacuzzi in de tuin was een zaligheid. Ik kon hierin door op de rand van de jacuzzi te gaan zitten, me zo te draaien waardoor ik met mijn benen in het water kon en me liet zakken.
Waar ik echter nog het meest van genoot waren de ligbedden! Deze waren voor mij op een goeie hoogte én je kon deze via een rughendel aanpassen naar lig- of zitpositie. Héérlijk!

Foto komt van hun website.

Voor mensen die nog wat kunnen stappen is deze zeker een optie. Ik had hier een zeer fijne ervaring en ga zeker nog eens terug. Vooral omdat deze ook wat kleinschaliger is dan bvb Hezemeer.

Bistro 12

Pascale opende in november haar nieuwe zaak, waarmee ze een kinderdroom waarmaakte; mensen verwennen met haar artisanale pralines, huisbereide taarten en gebak, pasta’s, salades …
De gezellige en ruime zaak is perfect rolstoeltoegankelijk, en heeft ook een goed aangepast toilet.
De fijne bediening van de altijd vriendelijke uitbaatster is hartverwarmend!
Eén van mijn favo-terrasjes! 🍀💙🍀


Als je in Hasselt in de buurt van het Molenpoortplein bent; dit is een absolute aanrader om een shop-rustpauze in te lassen! 😉


Als ik dit publiceer zijn we halverwege de zomer. Ik ben benieuwd wat er nog zal komen! 🍀💖🍀

6 Comments

 1. Rita

  Beste Nadine, je doet dit heel goed om de uitbater hun zaak te beoordelen en feedback te geven, is het positief of negatief, ze kunnen hieruit leren, ik kan morgen ook in een rolstoel belanden en dan wil je ook nog kunnen genieten, alleszins dikke duim,🫶👍🥰

  • Dreamwheeler Nadine

   Hey Rita! Bedankt voor de fijne feedback 😉. En ja … om het even wie kan vallen en iets breken of ziek worden … met alle gevolgen vandien …
   Dán pas weten ´gezonde´ mensen hoe rijk ze zijn … 🍀

 2. Hoi Nadine, leuk locaties! Bij de toilet bij Bistro 12 zou bij mij de aankleedtafel toch wel voor een probleem zorgen aangezien ik naast de toilet moet parkeren met mijn stoel om een zijwaartse transfer te maken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top