Bezochte plaatsen in België / Weetjes over mezelf

Schots Weekend in Alden Biesen

Schots Weekend

Dit jaar was er de 34ste editie van het Schots Weekend in Alden Biesen, en zoals elke editie was ook deze weer top! Het zalige weer (ca 25°) deed natuurlijk ook een aardige duit in de zak, maar de sfeer is er altijd weer heel aangenaam.

Genieten, zonder meer …

Ik was er met goeie vrienden (met mijn scootmobiel) en we gingen er naartoe zonder een plan, gewoon genieten van de sfeer.  Met een goeie pint voor de mannen en frisdrank voor ons meisjes want wij waren ‘chauffeurs van dienst’ 🙂 .

We hebben eerst een beetje gesnuisterd op de markt, waar je allerlei standjes vindt.  Het verkopen van (volgens kenners) hele goeie whiskey’s, Schotse kledij, juwelen, ornamenten … lokt elk jaar vele nieuwsgierigen.  Ik vergaap me telkens opnieuw aan de middeleeuwse kledij.  Oh had ik het model er maar voor … 🙂 .

Middeleeuwse kledij, zo sjiek!

Het schapen drijven door Border Collies was ook erg interessant om eens te zien.  Ongelooflijk om te zien tot waar honden toe in staat zijn na jarenlange training.  Commando’s worden opgevolgd via fluitjes en handgebaren van zijn/haar baasje.  ’t Was ook grappig om te zien hoe een nog erg jonge hond in zijn volle enthousiasme veel te hevig te keer ging en echt wel moest gaan afkoelen in een bak met water na zijn sessie 🙂 .

Een Border Collie die schapen bijeen drijft.

Of kijken naar sterke mannen én vrouwen die zware gewichten zolang mogelijk proberen te dragen, eikenhouten tonnen zo lang mogelijk boven de grond houden, koordtrekken … Jeetje … het zien alleen al bezorgde me (mentale) spierpijn …

Koordtrekken door sterke (en knappe 🙂 ) kerels.

Ik ben een emo-kip … 🙂

Waar ik echter het meest van geniet en waarvoor ik ook initieel naar dit weekend kom is de doedelzakmuziek.  Het geluid van dit instrument bezorgt me kiekenvel tot tussen mijn tenen, elke keer opnieuw.  Als ik ‘Amazing Grace’ live hoor spelen heb ik gegarandeerd een zakdoekje nodig … zo mooi … 🙂 .
Drie jaar geleden leerde ik via een vriendin ‘Snakes in Exile’ kennen.  Een Vlaamse band die voornamelijk Ierse en Schotse folk speelt.  Hun versie van ‘Bonnie Banks of Loch Lomond’ bezorgt me dezelfde emotie als ‘Amazing Grace’.  Ik weet het, ik ben een emo-kip … 🙂 .  Zij speelden ook dit jaar hier, alleen … zaten we in de verkeerde tent … Hoe dom kan je zijn … 🙂 .

In elk geval, het was een heel leuke namiddag en het viel mij op dat er dit jaar meer ‘rollers’ (manuele en elektrische rolstoelen, scootmobielen) waren dan vorige jaren.  Het terrein is dan ook redelijk goed te doen.  Je mag (betalend) parkeren (in weiland) vlakbij de inkom, je mag gratis met 1 begeleider binnen en er is een ToiToi-toilet voorzien.

Beetje stof … 😉

Enige nadeel met dit warme weer: het is een erg stoffige boel en dat is ook te zien aan jouw ‘voertuig’.  Een poetsbeurt is nodig hierna … 🙂 .

Vies!!! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.