Tweede thuis, Tenerife Zuid.

Overwinteren.

Tenerife Zuid is sinds een drietal jaar mijn ‘tweede thuis’ in de wintermaanden.  Zoals zovelen behoor ik ook tot de ‘overwinteraars’ die zich véél beter in hun lijf voelen door het warme en droge klimaat hier op dit eiland.

Zelfstandig zijn is geen luxe.

Komt daarbij dat ik in de streken Adeje, Las Americas en Los Cristianos volledig zelfstandig kan leven.  De winkels, restaurants, kappers … Alles waarvoor ik thuis aangewezen ben op enige vorm van assistentie/reservering kan ik hier zonder probleem zélf en (dikwijls) zonder enige planning doen.  Voor mij voelt dit als een ongelooflijke luxe, iets wat bij ons in België ook veel beter zou moeten kunnen.

Mijn vriendenkring lacht in deze maanden wel eens met mij … ‘Ze is weeral op vakantie hoor ?’ en ik vind het echt wel ok dat zij zo denken.  Echter, voor mij is dit een tijd van hier ‘leven’ ipv in mijn koude kikkerland en ik doe hier net hetzelfde als thuis.  Ik huur hier een appartementje of studio, kook hier net zozeer als thuis, doe mijn pc-werk net zozeer als thuis … Alleen … met de zon in mijn lijf waardoor ik écht wel meer aankan ?.

Tips en locaties.

De bedoeling met mijn blogs over Tenerife is om anderen die moeilijk te been zijn – of zelfs (el.) rolstoelafhankelijk –  tips en plaatsen mee te geven waar zij effectief iets mee kunnen doen. 

De locaties die ik hier aangeef heb ik zelf bezocht en dus zelf ook ‘gekeurd’ ?.

Als jullie tips hebben lees ik ze graag! Voel je vrij om in een reactie allerlei te delen! Dank je wel alvast! ?

6 Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top