‘Wandelen met de auto’ naar de amandelbloesems.

Ik had al veel gehoord over de mooie amandelbloesems met hun heerlijke geur, maar had tot nu toe de kans nog niet om dit zelf te ontdekken.
Er worden verschillende wandelingen er naartoe georganiseerd, maar voor rollers zijn deze niet echt een optie. Dus gingen wij met de auto wandelen naar amandelbloesems …

Van Marc (Verslaggever bij TNT-Magazine bij Tenerife te Voet) kreeg ik echter een goeie tip! 🙂

Dit keer ging ik met vriend Bert ‘wandelen met de auto’.
We huurden een Seat Ibiza en zouden zo voor de eerste keer zonder begeleiding van iemand die al meerdere keren over het eiland getoerd had, de baan op gaan. Ik stippelde zelf een route uit met plaatsen waar ik al eens eerder was en waarvan ik wist dat ze de moeite waren om (terug) te bekijken.

Vanuit Los Cristianos reden we naar Vilaflor, het hoogst gelegen dorp op Tenerife en ongeveer in het midden tussen het zuiden en de Teide. De rit er naartoe was net als vorige keer weer schitterend! De weergoden waren ons met momenten een beetje minder goed gezind, anderzijds gaf de regen er een ‘eigen gezicht’ aan. Hier en daar zagen we in de verte wel al een amandelboompje staan!

Via Vilaflor reden we naar de Parador de Cañadas del Teide, waar we een plaspauze hielden en fotootjes maakten van de rotsformaties en prachtige uitzichten.

De ‘Vinger van God’ (één van de rotsen wordt zo genoemd 🙂 ) achter ons latend, begaven we ons naar Santiago del Teide. Een rit waar we onze ogen de kost gaven aan de oceaan, de dennenbossen, de hoogteverschillen die we duidelijk in onze oren voelden … en vooral het bochtenwerk.
Naast Bert als geweldige chauffeur voelde ik me helemaal op mijn gemak. Het was duidelijk dat hij zélf -ondanks dat hij hier nog nooit rond reed- ook genoot van de natuur in al zijn schoonheid.

Marc’s tip was om van hieruit een afslagje te maken en een tiental minuutjes te rijden naar Caserio Los Partidos te rijden. Daar zouden we het kortst tot bij de bloesems kunnen rollen!
De weg er naartoe was wél spannend. Ik vroeg me even af of dit wel een officieel wegje was … opnieuw zo smal … geen enkel verkeersbord … gingen we GPS volgen of niet …
Maar Bert bleek ook niet bang te zijn van ‘avontuur’ dus ok!
Gelukkig zagen we een beetje verder nog auto’s staan, dus als zij dit konden dan wij ook!
Helaas! Nét daar stonden de boompjes nog niet in bloei op dat moment. Jammer, want zo konden we geen geuren snuiven en moesten we het doen met andere boompjes die we onderweg al waren tegengekomen.

Ik vond online wél een héél mooie foto van Nelson J. Acosta Photography:

bloesemfoto van Nelson J. Acosta Photography

Dus dan maar terug ingestapt en GPS ingesteld richting Garachico.
Jeetje …
Dit was dus geen ritje voor ‘bangeriken’ … 😀
Eén momentje (ja ik geef het toe) kreeg ik zelf het angstzweet in een straatje dat ineens zo steil naar beneden ging dat ik dacht dat het trappen naar beneden waren ipv een echte weg …
Voor degenen die mij nog niet écht kennen … Ik ben ‘maar’ 1.50m hoog en zie dus het einde van de motorkap meestal niet en heb dus ook geen zicht op wat zich daarvoor afspeelt. Bert maakte eerder al de opmerking om een kinderzitje te voorzien volgende keer? Grmpffff … 😉

In Garachico hield ik dus éérst een plaspauze voor we op hetzelfde pleintje als waar ik vorige keer was een hapje en tapje namen.
Ook hier probeerde Bert al het moois dat we zagen, op beeld vast te leggen …

Puerto de la Cruz zou onze volgende stop zijn, maar de tijd ging zo snel dat we besloten om er door te rijden zonder een stop. Op dat moment besefte ik ook dat mijn ’to see-lijstje’ echt wel te lang was en dat het over een uurtje toch ook wel donker zou worden.

Vanuit Puerto de la Cruz zijn we nog Los Gigantes gepasseerd op weg naar huis. Hier was ik zelf nog niet en we spraken af dat we hier zéker een keertje naartoe komen om er rond te wandelen en de machtige rotsen in ons op te nemen!

Tegen 19.30u parkeerden we de auto weer ’thuis’ en we waren beiden echt wel murw!
De route was absoluut de moeite maar teveel om op één dag te doen. We hebben wel weer genoeg ideetjes voor een volgende keer want het is ook duidelijk voor Bert: ‘Wandelen met de auto’ doen we nog! 😉

Tips in verband met amandelbloesemwandelingen:

  • Een linkje met uitleg over de bloesems en wandelingen vind je hier.
  • Er zou ook een rolstoeltoegankelijke route zijn, die vertrekt vanuit het toeristische bureau aan het kerkje in Santiago del Teide en waar je ook wandelplannetjes kan krijgen. Marie-Christine vertaalde een stuk ervan voor mij:

??? Ken jij een van de geheimen van de winter in #Tenerife? De prachtige amandelen in bloei van #SantiagodelTeide, de eerste die bloeit in #Spanje en een spektakel van boeiende natuur waar je vanaf nu tot maart van kan genieten.

? Heb je zin om ze te zien? Vanuit Turismo de Tenerife willen we u uitnodigen om te genieten van het uitgebreide activiteitenprogramma dat het gemeentehuis Santiago de Teide heeft opgesteld in zijn nieuwe #CampañaAlmendrosenFlor 2022.

?♀️?♂️?? Wandelroutes, samples en gastronomische workshops, markten en fotografiewedstrijden waar amandel de hoofdpersoon is.

? Wij vertellen je de routes die ze hebben georganiseerd via de El Cardón NaturExperience.

??#Lange Wegen . (zaterdag 22 januari, om 08:30 en om 09:00u.) Deze activiteit gericht op het publiek in het algemeen heeft een hoge moeilijkheidsgraad en duur van 5 uur. ✅️Uitgang van Chinyero Bezoekerscentrum.

??#Korte ROUTES (zaterdag 22 januari 8:30am. en 9:00 a.m.) Ook gericht op het grote publiek, het heeft een duur van 4 uur en heeft een gemiddelde moeilijkheid. ✅️Uitgang van het Public Plaza van Santiago de Teide.

?? Korte route met #Huisdieren (zaterdag 22 januari 09:30u.) . Voor het grote publiek vergezeld van hun huisdieren. Het duurt 4 uur en een half moeilijkheid. ✅️Vertrek vanaf het Public Plaza van Santiago de Teide.

?? Route in #Familie (zaterdag 29 januari 08:00H. en 09:00H.): Gericht op gezinnen en mensen ouder dan 6 jaar, het duurt ongeveer 3 uur en heeft weinig moeite.

?? Route #SinBarreras (zaterdag 5 februari 08:00H. en 09:00H.): Gericht op oudere mensen, met functionele diversiteit en hun metgezellen, omvat deze route een vertaler in gebarentaal en heeft 5 zitplaatsen voor jöelette gebruikers.

?? Route #Liefhebbers (zondag 12 februari 08:00H. en 09:00H.): Het wordt aanbevolen voor koppels, heeft weinig moeite, duurt ongeveer 3,5 uur en heeft artistieke optredens onderweg en een fotocall.

??Wil je enkele van de genoemde routes uitvoeren, dan moet je gewoon naar de website gaan en je plaats reserveren. #TurismoTenerife Visit Santiago del Teide #SomosNaturaleza#DestinoBiosphere#SomosTurisMo#VisitTenerife

5 Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top