Rolstoelgebruikers en ‘stroomslurpers’ …

Ik zag dit krantenartikel in de Facebookgroup Rollers, voornameljik voor mensen met een dwarlaesie, maar ook andere rolstoelgebruikers zijn er welkom.

Het woord ‘stroomslurper’ vind ik erg confronterend, want ik ben het ook.

Mijn nacht- (en relaxmoment-)beademing voor minstens 8u per dag, mijn scootie die elke dag oplaadt en zo ook mijn aankoppelfietsje geregeld … Het doet mijn meter wel doorlopen.

Gelukkig geniet ik van een sociaal tarief en heb ik de luxe om te kunnen overwinteren op Tenerife waardoor ik thuis die kosten uitspaar. Laagjes dragen is voor mij geen optie, hierdoor wordt het voor mij té moeilijk om te bewegen. Ik draag sowiezo ook altijd zeer lichte kleding, want elke halve kilo meer meedragen is een hele opgave.

Ik snap ook niks van de hele politieke ‘soep’: We moeten met zijn allen stroom gaan besparen maar de elektrische auto’s worden aangeprezen tot en met! Waar zit hier de logica?
Zo ook in verschillende winkels nu al. Het wordt buiten stilaan frisser, maar als je een kledingwinkel binnenkomt zou je zó terug naar de zomeraanbiedingen gaan door de warmte die je overvalt.
Laat hun de verwarming een stuk lager zetten, net zoals in bedrijven waar dit ook op véél kan betekenen?

Geef ons de mogelijkheden die we zo nodig hebben om te kunnen leven, zonder er extra voor te moeten betalen?

Wat is jouw mening hier? Ik hoor het graag!

4 Comments

  1. Greta Appeltans

    Nadine zo een artikel is erg confronterend zeker voor u. Maar ik ben ook een stroom sluper want ik slaap in een waterbed om mijn spierpijnen een beetje onder controle te houden. Ik hang s nachts ook aan het ademhalingstoestel , wat gaat er gebeuren als ze met stroom blokken gaan weken? Moeten we ons dan een huis batterij aanschaffen om te kunnen functioneren.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top