Interessante collega ‘roller-bloggers’!

Sinds een tijdje kan je links op mijn pagina een lijstje vinden van andere interessante roller-bloggers!

Waarom?

Wel …

Bucket Kris is een vrolijke twintiger die een jaar lang in haar eentje al backpackend de wereld wil rondreizen, zelfs mét EDS. Toen ze begin dit jaar op de Canarische eilanden was zouden we elkaar ontmoeten, maar haar planning liep niet zoals verwacht. Misschien komen er andere kansen!

Burugo’s schrijfstijl vind ik gewoonweg hilarisch.
Corné heeft een dwarslaesie en de manier waarop hij er mee omgaat vind ik echt knap! Zijn ongelooflijk humoristische manier om momenten uit zijn leven aan te kaarten zorgen ervoor dat ik zelf ook nog meer de grappige kant dikwils kan inzien.

Cory Lee heeft SMA type 2 en reist vooral in Amerika rond maar verlegt zijn grenzen ook ver daarbuiten.
Zijn moeder is zijn metgezel in alles en hij wordt gesponsord om de mogelijkheden van hulpmiddelen (zoals bvb een volledig aangepaste mobilhome) aan mederollers te showen.
Tijdens zijn vliegreizen met zijn elektrische rolstoel heeft hij al heel wat obstakels moeten overwinnen die ik volledig herken!

Eelke van Eelke Droomt is een heel toffe dame uit Nederland die ik al een tijdje volg, en iemand die ik op Tenerife eindelijk irl leerde kennen. In haar elektrische rolstoel (omwille van een spieraandoening) doorkruist zij, net als ik, haar land en ver daarbuiten op zoek naar toegankelijke verblijfsaccomodaties.
Een samenwerking met haar zit in de pijplijn!

Frank Van Linden leerde ik kennen via mijn secretariaatswerk bij Spierziekten Vlaanderen indertijd. Zijn aandoening ‘Ataxie van Friedreich‘ is progressief maar ik ken niemand die zo volhardend is en vol voor zijn leven gaat! Zijn avonturen lees je op zijn site ‘Hetkan.be‘.

Laura gaat vaak door het leven als rolstoelpelgrim. Sinds 2016 rolt ze met haar rolstoel en aankoppelwiel van Nederland richting Santiago, ieder jaar een stukje verder (dit jaar helaas niet door een hernia operatie), ik ben afgelopen jaar geëindigd in Rocamadour. Ze reist alleen en zo sober mogelijk, slaapt op campings (of een enkele keer pelgrimsherberg of wildkamperen). Haar EDS maakt dat ze naast rollen ook nog een beetje kan lopen.

Diana en Rob reizen de wereld rond en posten hun verhalen op ‘Met de rolstoel op vakantie‘. Beiden zijn rollers; Rob kreeg het pakketje Ataxie van Friedreich mee toen hij op de wereld kwam.
Hij is de lolbroek en Diana is degene die hem geregeld weer tot de (grappige 😉 ) orde roept … Een geweldig koppel!

Ragasto, of Ralph Stoové, kent meerdere uitdagingen. Zo heeft hij een reumatische aandoening, een wondziekte en een urostoma. Ook heeft hij geen onderbeen meer en gebruikt hij een rolstoel. Toch is dat voor hem geen reden om zonder humor – en een tikkeltje zelfspot – door het leven te gaan. Bloggen is daarbij zijn grote uitlaatklep. Enerzijds om zijn gedachten te ordenen, anderzijds omdat hij hoopt dat hij er anderen mee kan helpen.

Sylvia Longmire is de bedenker van Spin the Globe. Zij is een veteraan, moeder, auteur, consultant, ondernemer, wereldreiziger en regerend Ms. Wheelchair USA 2016. Ze reisde veel van jongs af aan en in haar tijd als luchtmachtofficier en speciaal agent. Nadat ze in 2005 de diagnose multiple sclerose kreeg, begon haar vermogen om te lopen achteruit te gaan. Gelukkig ging de progressie van haar MS langzaam genoeg zodat ze zich geleidelijk kon aanpassen aan nieuwe manieren van leven.
Voor mij is zij een voorbeeld; veel van de dingen die zij al deed staan ook nog op mijn bucketlist! 😉

Spoony Eline is een 30-jarige vrouw uit Amsterdam die schrijft over haar ervaringen met verschillende chronische aandoeningen, zoals CRPS en FNS. Na een ongeluk 5 jaar geleden zit ze in een rolstoel en door middel van haar blog probeert ze anderen die kampen met chronische aandoeningen te laten zien dat er nog steeds mogelijkheden zijn voor leuke activiteiten, reizen, en meer. Echter schuwt ze niet de lastige kant te laten zien en heeft ze als doel een echte “community” op te zetten, waarbij iedereen zijn/haar verhaal kan delen, vragen stellen en support bij elkaar kan vinden. Dat is voor nu nog een stip op de horizon, maar het begin is er met deze blog en haar gelijknamige Instagram account!

Ik ontmoette John van Wheelchair Travel op een internationale reisbeurs in Brussel enkele jaren geleden. Een zeer slimme man, met een ongelooflijke vracht aan reiservaring en -inzichten!

Als jij een relevante blog hebt en die graag in mijn lijstje ziet, laat het zeker weten!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top